Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på info@style24.se
Vår juridiska namn är: STYLE24 AB, organisationsnummer: 559229-3699, postadress: Husebygatan 8B, 602 44, Norrköping, Sverige.

1. Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när Style24.se bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits av style24.se.  Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram tills att varan är skickad. Style24.se har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och style24.se måste kunna fastställa kundens bostadsadress. En beställning gjord i någon annans namn utan dennes tillåtelse, eller en beställning som på något sätt skadar Style24 AB, polisanmäles.

2. Priser

I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som style24.se inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

3. Frakt och transport

Vi erbjuder fri frakt för ordrar över 1500 kr, annars tillkommer en fraktkostnad om 79 kr inom Sverige.

De flesta av våra produkter finns i lager. Men en del tillverkas efter kundens beställning – i så fall finns den informationen på produktsidan.

Frakttiden hos oss är 3-5 dagar och frakten utförs av Postnord. När din order skickas får du ett mail från oss med spårningsnummer och en länk där du kan följa sändningen. Leveranser sker till ett uthämtningsställe.

OBS! Spåra ditt paket och meddela oss ifall paketet verkar fastnat någonstans. När du gör din beställning kontrollera att du uppgivit korrekt kontaktuppgifter. Ifall paketet inte kan levereras pga att dina kontaktuppgifter inte stämmer, hanterar vi returen som ”Ej uthämtat paket”. Se punkt 11

4. Betalning

STYLE24 AB samarbetar  SveaWebPay som ingår i Svea Ekonomikoncernen. SveaWebPay är certifierade enligt standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) och sköter hantering av betalningar för STYLE24 AB. Vi varken behandlar eller sparar några kort eller bank uppgifter utan har överlåtit det helt till SveaWebPay.

Vi erbjuder betalning med kort, bank, Swish, faktura, delbetalning och direktbank.

5. Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer som är utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller får problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.

6. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt.
Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan.

Återsänd vara måste vara oanvänd (bordsben får ej ha monterats), välförpackad/skyddad och skickas i originalkartong.
Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten.
Du och transportföretaget ansvarar för risken vid eventuell retur till oss.

Ångerrätten gäller inte på köp av en specialtillverkad produkt t. ex. måttbeställda bordsben och väggpaneler.

7. Reklamationer och skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara ber vi dig kontakta oss via e-post info@style24.se för vidare instruktioner. Bifoga bild på produkten och även en närbild på felet/skadan. Kom ihåg att skriva ditt namn och din adress och om möjligt även ditt beställningsnummer. Returnera inte produkten innan vi har avtalat om det.
Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.

8. Återbetalningar

Återbetalning sker via Svea. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och det görs snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

9. Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

10. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post info@style24.se). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja några personuppgifter.

Under 2018 ersätts PUL av GDPR som är nya dataskyddsregler som gäller inom hela EU.
Nedan följer information vilka uppgifter vi lagrar, varför, vilka tar del i de och hur länge.

  • Namn, efternamn, adress, telefonnummer, e-mail – dessa uppgifter används för att kunna leverera din order till dig. Vi lagrar dessa i max tre år pga. reklamationsrätten som ger konsumenten rätt att reklamera fel på produkten i tre år.
    Dessa uppgifter får också våra leverantörer som:
    -Klarna (inklusive personnummer) – som sköter betalningar
    -Transportföretagen: DPD, PostNord, UPS eller DHL – beroende på vilken transportör används för att leverera din order.
  • IP-nummer – i vissa fall klassas IP-nummer som personuppgift. IP-nummer registreras när du lägger en order i vår e-butik, den sparas tillsammans med information om ordern (namn, adress, e-mail osv.).
    I det fallet är den sparad för din säkerhet, om någon annan lägger order i ditt namn kan ip-nummer underlätta polisens arbete vid misstanke om brott.

11. Ej uthämtat paket

Om det har gjorts försök till leverans utan framgång eller att paketet inte hämtats ut från utlämningsställe och åker tillbaka i retur till oss, så debiteras du som kund en fast returfrakt och administrativ avgift på 250 kr för stort paket och 90 kr för mindre paket, eller den reella fraktkostnaden (om det är flera produkter, en större order eller en bordsskiva) Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.

15. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. 

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm. 
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/

Som konsument kan du även vända dig till EU för att få hjälp med konfliktlösning när du handlat på nätet.
Länk: ec.europa.eu/odr

Då kommer du till:
”European Commission official websiteThe Online Dispute Resolution website is an official website managed by the European Commission dedicated to helping consumers and traders resolve their disputes out-of-court.”

16. Övrigt

Vi kan tyvärr inte garantera att bilderna återger varans utseende helt och hållet. Dels med anledning av att små detaljer inte syns och dels för att olika bildskärmar har olika inställningar vad gäller färger, ljusstyrka etc.

© 2023 STYLE24 AB. All rights reserved.